Mailformular   Sitemap   Udskriftsvenlig  

3. Karrés Gårdlaug

Hjem > For ejendomme > Referater > 2005

Referat af ordinær generalforsamling i 3. Karré Gårdlaug.

Generalforsamlingen blev afholdt tirsdag den 12. april 2005 kl. 19 i Settlementet, Dybbølsgade 41, København V.

Tilstede:

Hans Christian Færch (formand for bestyrelsen)
Jean Seidler (bestyrelsesmedlem og dirigent)
Agnes Clarkfeldt (bestyrelsesmedlem)
Ane Gro Faurby (bestyrelsesmedlem og referent)
Lars K. Andersen fra Datea 

Jesper Faurby, Sankelmarksgade 19
Marianne Hansen, Sankelmarksgade 11
Else Marie Jensen, Sdr. Boulevard 76/Sankelmarksgade 21
? fra Agnes forening
Henrik, Udlej. Valdemarsgade 56-62
?, A/B Husaren (Sankelmarksgade 1/Dybbølsgade 57-59 
Bolette Westerholt, Valdemarsgade 72/Sdr. Boulevard 74

Dagsorden:

1. Valg af dirigent og referent

2. Aflæggelse af årsberetning for det forløbne år

3. Forelæggelse af regnskab 2004 til godkendelse

4. Forelæggelse af budget for det næste år regnskabsår, 2006, samt forslag til revideret budget for det indeværende år - Se bilag til punkt 8a.

5. Valg til bestyrelsen og formand: På valg Jean Seidler og Agnes Clarkfeldt.

6. Valg af to suppleanter

7. Valg af statsautoriseret revisor

8. Forslag

a. Forslag om at anvende op til 95.000 kr. af gårdlavets egenkapital til at gennemføre forbedringer i gården - de enkelte forslag fremgår af bilaget til dette punkt

b. Forslag om at fjerne legehuset.

9. Eventuelt


Referat:

Ad. 1. Jean blev foreslået og valgt som dirigent. Ane blev foreslået og valgt som referent.

Ad. 2. Formanden bød velkommen og konstaterede, at generalforsamling var lovligt indkaldt.
  
Bestyrelsen bestod i det forløbne af Agnes Clarkfeldt, Ane Gro Faurby, Hans Christian Færch, Jean Seidler og Ole Nørgaard Nielsen.

Projekter i årets løb:

Ny gårdmand: Agerholm Rengøring blev sagt op, da bestyrelsen var meget utilfredse med firmaets   mangelfulde renholdelse af gården. I stedet har vi ansat en privatperson til at udføre samme opgave.Den nye gårdmand er ansat 12 timer om ugen, og kommer ikke til at koste mere, end hvad vi betalte for Agerholm.

Fliser: Vi fik i det forløbne år fået lagt fliser på nogle mindre arealer tre steder i gården.

Elektricitet i gården: Vi fik kortlagt alt el i gården og udskiftet gårdlaugets lamper i mellemgangene. Herved er gårdlaugets lamper så vidt muligt ens i hele gården.

Havekrukker: Vi indkøbte en del havekrukker og planter/blomster til at fremme gårdens forskønnelse.

Borde og bænke: Forrige gårdlaugs bestilling af borde og bænke blev endelig leveret. Det er de nye lyse borde og bænke, som står rundt omkring i gården.

Beskæring af træer: Vi fik en gartner til at beskære de efterhånden meget store træer.

Renovering af plæner: I øjeblikket er vi ved at renovere græsplænerne i gården. Det dårligste jord er blevet fjernet og noget nyt er blevet kørt ind. Der er blevet sået nyt græs, som skal skånes hele sommeren.

I øvrigt bestyrelsen udarbejdet en hjemmeside (www.3.karre.info), hvor vi gemmer referater og andre væsentlige informationer.  Og en beboerfolder med de væsentligste oplysninger blev omdelt i efteråret.

Ad. 3. Det udsendte regnskab for 2004 blev gennemgået af Lars K. Andersen fra Datea og godkendt.

Det blev bemærket, at vi umiddelbart sidste år havde ca. en dobbelt så stor udgift til renholdelse som året før. Det skyldes dog at regnskabet er opbygget anderledes i år, hvor udgiften til gårdmand og renholdelse er samlet under én post. Samlet set er der blot tale om en mindre stigning.

Under punktet blev det diskuteret, om gårdlavets formue evt. skal flyttes til en konto i anden bank, som giver en højere rente, uden at pengene af den grund bliver bundet på nogen måde. Det kunne evt. være en netbank, som i de fleste tilfælde har højere renter end banker med filialer. Datea undersøger muligheden.

Ad. 4. Det reviderede budget for 2005 blev godkendt på nær de 95.000 kr. under posten: 'Haveanlæg, forbedringer'. Dette punkt blev behandlet særskilt under punkt 8 a.

Det blev givet udtryk for, at gårdlaugets udgifter principielt ikke bør være større end indtægterne, og at  det derfor ikke i længden er holdbart, at budgettet er underfinansieret.   Efter nogen diskussion blev der opnået enighed, om at der fremover formentlig bør opkræves et højere kontingent, således at udgifterne og indtægterne hver år balancerer.  Udgifterne kan formentlig ikke mindskes, og kontingentet er ikke steget i en længere årrække.

På baggrund at denne diskussion blev der også givet udtryk for, at det var "uholdbart" at anvende op til 95.000 kr. af formuen, som foreslået under punkt 8 a.  Bestyrelse havde stillet forslag om at bruge dette beløb på forbedringer og ekstraordinær vedligeholdelse.  Der blev opnået enighed om, at beløbet var for højt, men at denne diskussion i øvrigt skulle tages i forbindelse med punkt 8 a.
 
Af en eller anden grund var budgettet for 2006 ikke blevet sendt rundt og kunne derfor ikke vedtages. Besluttet, at bestyrelse arbejder videre med dette budget, og at der i efteråret afholdes en ekstraordinær generalforsamling med budget 2006 som væsentligst punkt. 

Ad. 5. Agnes Clarkfeldt modtog ikke genvalg. Henrik overvejede at stille op pga. egeninteresse i forbindelse med den kommende byfornyelse af ejendommen på Valdemarsgade, men valgte dog at trække sig for at undgå kampvalg.

I stedet for Agnes blev Jacob Kirkegård fra A/B Sdr. Boulevard 76/Sankelmarksgade 21 valgt. Jacob var ikke til stede, men havde givet Agnes en mundtlig fuldmagt.  Jean Seidler modtog genvalg.  Begge blev enstemmigt valgt. 

Hans Christian Færch genopstillede som formand og blev genvalgt. 

Ad. 6. Else Marie Jensen og Agnes Clarkfeldt stillede op som suppleanter og blev enstemmigt valgt. 

Ad. 7. Som revisor blev Revisionsinstituttet genvalgt.

Ad. 8. På baggrund af diskussionen under punkt 4, hvor der blev givet udtryk betænkeligheder ved at underfinansiere og halvere egenkapitalen, blev det vedtaget, at der kun skulle bruges 35.000 kr. i stedet for 95.000 kr. til "haveanlæg og forbedringer".     

Følgende blev herefter vedtaget under punkt 8 a.

1) At 10.000 kr. anvendes til indkøb at grønt, havekrukker ol. samt til indkøb af havebænke 
2) At 5000 kr. bruges til at lave en "grøn løsning" omkring containeranlægget ned mod Sdr. Boulevard. .
3) At 15.000 kr. anvendes til at lægge fliser nede i den mørke ende af gården.
4) At bestyrelsen får yderligere 5000 kr., der anvendes efter dens bedste skøn.

8 b: Det blev vedtaget, at legehuset skal blive stående, og at det trænger til snarlig vedligeholdelse.

Ad. 9. Bestyrelsen modtog ros for den store indsats samt de mange blomsterkrukker, som er med til at forskønne den mest skyggefulde ende af gården.

I forbindelse med at plænen bliver renoveret, og børnene derfor mister et betydelige legeareal, blev det foreslået, at bestyrelsen gør noget ekstra for de større børn, som er for store til at lege i sandkassen.

Et forslag gik på, at der bliver malet nogle baner op hele vejen rundt i gården, som kan bruges til børnenes moon cars.

Et andet forslag gik på, at der bliver lavet en rampe eller lignende i flisegangen ved Valdemarsgade ca. midt for, så børnene kan køre hele vejen rundt på deres cykler og moon cars.

Generalforsamlingen blev herefter opløst i god ro og orden.

Nyheder

Næste cykeloprydning

bliver d. 5. marts 2024. Vi sigter efter fremover at gennemføre to cykeloprydninger om året i henholdsvis uge 10 og uge 40. Du kan læse mere om cykeloprydninger her.

"Private" områder

Etablering af udgang fra stuelejlighederne direkte til gården

Beboere i stuelejlighederne skal søge gårdlauget om tilladelse, hvis man ønsker at have udgang direkte ud til gården, da det kan have indvirkning på gården. Gårdlauget skal søges. Sådan er reglerne, men det er også vigtigt, at beboerne på forhånd er indforståede med, at de i forbindelse med den planlagte udgang til gården ikke ”ændrer gårdens udseende”. Beboernes ret standser ved kanten til gården, hvor gårdlauget har ansvaret.

Egne borde, ”terrasser” og lignende

Ønsker man at opsætte egne borde og stole, må man tillade andre at bruge dem. Alt i gården med undtagelse af cykler og barnevogne er til fælles brug. Egne borde og stole er tilladte, men det må ikke få karakter af at afspærre og privatisere dele af gården.

Begrebet "private terrasser" eksisterer ikke. Alle dele af gården er til fælles brug.

 

Byggeprojekter / motorcykler

Byggerier som griber ind i gårdens brug i kortere eller længere tid

Gårdlauget skal inddrages ved alle større byggerier som beslaglægger dele af gården i kortere eller længere tid, og/eller risikerer at ødelægge græs, fliser mm. Det er bygherrens pligt, at gården ikke lider skade under byggeriet og at evt. skade udbedres.

Parkering af motorcykler og knallerter

Det er ikke tilladt at parkere motorcykler eller knallerter i gården. Gårdens ordensregler siger i punkt 5 at Parkering af køretøjer, der kan bære nummerplade, er ikke tilladt.

top